LSD-t fogyasztott a Ronald Reagan amerikai repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete

Az amerikai haditengerészet megerősítette, hogy a Ronald Reagan repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete közül 14 emberrel szemben indítottak fegyelmi eljárást LSD-vel való visszaélés miatt.  

Két matróz már a hadbírósági tárgyalására vár, őket a hallucinogén kábítószer fogyasztásával, birtoklásával és terjesztésével vádolják, míg további hárman arra várnak, hogy vádat emelnek-e ellenük. 

További tíz matróz pedig fegyelmi megrovásban részesült a Japánban állomásozó hadihajón. Az összes megvádolt katonát felmentették a további munkavégezés alól. A haditengerészet belső vizsgálatot is lefolytatott, melyben utólag is ellenőrizték az érintett matrózok közelmúltbeli munkáját, de itt nem találtak rendellenességet. 

Az esetek még idén év elején történtek. A Wall Street Journal elsőnek februárban írt róla, hogy vizsgálat indult az egyetlen, az Egyesült Államok területén kívül állomásozó repülőhordózón kábítószerrel való visszaélés miatt. (NavyTimes)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.