LSD-t fogyasztott a Ronald Reagan amerikai repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete

2018 november 7., szerda 11:10
64

Az amerikai haditengerészet megerősítette, hogy a Ronald Reagan repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete közül 14 emberrel szemben indítottak fegyelmi eljárást LSD-vel való visszaélés miatt.  

Két matróz már a hadbírósági tárgyalására vár, őket a hallucinogén kábítószer fogyasztásával, birtoklásával és terjesztésével vádolják, míg további hárman arra várnak, hogy vádat emelnek-e ellenük. 

További tíz matróz pedig fegyelmi megrovásban részesült a Japánban állomásozó hadihajón. Az összes megvádolt katonát felmentették a további munkavégezés alól. A haditengerészet belső vizsgálatot is lefolytatott, melyben utólag is ellenőrizték az érintett matrózok közelmúltbeli munkáját, de itt nem találtak rendellenességet. 

Az esetek még idén év elején történtek. A Wall Street Journal elsőnek februárban írt róla, hogy vizsgálat indult az egyetlen, az Egyesült Államok területén kívül állomásozó repülőhordózón kábítószerrel való visszaélés miatt. (NavyTimes)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt