LSD-t fogyasztott a Ronald Reagan amerikai repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete

külföld
2018 november 07., 11:10
comments 64

Az amerikai haditengerészet megerősítette, hogy a Ronald Reagan repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete közül 14 emberrel szemben indítottak fegyelmi eljárást LSD-vel való visszaélés miatt.

Két matróz már a hadbírósági tárgyalására vár, őket a hallucinogén kábítószer fogyasztásával, birtoklásával és terjesztésével vádolják, míg további hárman arra várnak, hogy vádat emelnek-e ellenük.

További tíz matróz pedig fegyelmi megrovásban részesült a Japánban állomásozó hadihajón. Az összes megvádolt katonát felmentették a további munkavégezés alól. A haditengerészet belső vizsgálatot is lefolytatott, melyben utólag is ellenőrizték az érintett matrózok közelmúltbeli munkáját, de itt nem találtak rendellenességet.

Az esetek még idén év elején történtek. A Wall Street Journal elsőnek februárban írt róla, hogy vizsgálat indult az egyetlen, az Egyesült Államok területén kívül állomásozó repülőhordózón kábítószerrel való visszaélés miatt. (NavyTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.