LSD-t fogyasztott a Ronald Reagan amerikai repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete

Az amerikai haditengerészet megerősítette, hogy a Ronald Reagan repülőhordozó atomreaktorának kezelőszemélyzete közül 14 emberrel szemben indítottak fegyelmi eljárást LSD-vel való visszaélés miatt.  

Két matróz már a hadbírósági tárgyalására vár, őket a hallucinogén kábítószer fogyasztásával, birtoklásával és terjesztésével vádolják, míg további hárman arra várnak, hogy vádat emelnek-e ellenük. 

További tíz matróz pedig fegyelmi megrovásban részesült a Japánban állomásozó hadihajón. Az összes megvádolt katonát felmentették a további munkavégezés alól. A haditengerészet belső vizsgálatot is lefolytatott, melyben utólag is ellenőrizték az érintett matrózok közelmúltbeli munkáját, de itt nem találtak rendellenességet. 

Az esetek még idén év elején történtek. A Wall Street Journal elsőnek februárban írt róla, hogy vizsgálat indult az egyetlen, az Egyesült Államok területén kívül állomásozó repülőhordózón kábítószerrel való visszaélés miatt. (NavyTimes)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.