Németh Szilárd birkózó világbajnoksága hatszor annyiba került, mint a 2013-as hasonló esemény

sport
2018 november 07., 16:11
comments 80

Kiváló összehasonlítást készített az idei, és a 2013-as budapesti birkózó-vébéről a 24.hu. Öt éve is a Papp László Sportarénában rendezték az eseményt, ami után akkor is elmondta Nemzetközi Birkózó Szövetség aktuális elnöke: ez volt minden idők legjobb vébéje. De jöjjön, hogy miben mutatott újat a Németh Szilárd vezette szövetség az idei rendezéssel:

  • 2013-ban 328 millió forint közpénzt kapott a rendezésre a szövetség
  • 2018-ban 1,8 milliárdot.

De a valódi teljesítmény most az volt, hogy

  • míg 2013-ban a rendezés költségének 48 százalékát, közel 300 millió forintot a szövetség maga termelt ki saját bevételéből,
  • addig idén, az előzetes költségvetés szerint ezt sikerült nulla forintra redukálni.

A 2018-as világverseny tételes elszámolását még nem készítették el, így pontosan nem tudni, hogy mire ment ennyi közpénz. Egy biztos, hétfőn elárulta a HetiTV műsorvezetője, hogy náluk hirdetett a szövetség. A Youtube-on 53 nézőt termelő beszélgetés sajnos arra már nem tért ki, hogy pontosan mennyit fizettek Németh Szilárdék.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.