Perlik a Tate Modernt a luxusapartman lakói, mert belátni lakásukba a múzeum legfelső terméből

külföld
2018 november 07., 07:44
comments 128

Tovább éleződik a konfliktus az egyik legismertebb kortárs múzeum és egy luxusingatlan lakói között: a londoni Tate Modern múzeumoz tartozó Switch House tetején lévő, körpanorámás teremből ugyanis belátni az épülettel szemben lévő luxuslakóház, a NEO Bankside felső emeletein lakók otthonába. 

A múzeum és a lakóház
photo_camera A múzeum és a lakóház Fotó: Flickr

A múzeumot tavaly perelte be négy ingatlan tulajdonosa, mivel egyikük ügyvédje szerint a kilátóterem révén szokatlanul intenzív vizuális láthatóságnak vannak kitéve. A Tate Gallery tanácsa válaszában nem túl bonyolult javaslattal állt elő: redőnyök és függönyök használatát javasolta a lakóknak. 

Az ügyvéd szerint viszont ez így nincs rendben, és egyik ügyfele például másfél óra alatt 84 embert számolt össze, aki befotózott a lakásába. Egyikük még az Instagramra is kitett a lakástulajdonosról egy fotót. 

A múzeumi tanácsot képviselő ügyvéd, Guy Fetherstonhaugh szerint a hárommillió dolláros ingatlanokban élő tulajdonosok jogalap nélkül próbálják elvitatni az emberektől a kilátás lehetőségét, miközben a maguk számára fenn akarják tartani a jogot, hogy kellemetlenségek nélkül élvezhessék a számukra adódó látványt. (Artsy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.