Perlik a Tate Modernt a luxusapartman lakói, mert belátni lakásukba a múzeum legfelső terméből

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tovább éleződik a konfliktus az egyik legismertebb kortárs múzeum és egy luxusingatlan lakói között: a londoni Tate Modern múzeumoz tartozó Switch House tetején lévő, körpanorámás teremből ugyanis belátni az épülettel szemben lévő luxuslakóház, a NEO Bankside felső emeletein lakók otthonába. 

A múzeum és a lakóházFotó: Flickr

A múzeumot tavaly perelte be négy ingatlan tulajdonosa, mivel egyikük ügyvédje szerint a kilátóterem révén szokatlanul intenzív vizuális láthatóságnak vannak kitéve. A Tate Gallery tanácsa válaszában nem túl bonyolult javaslattal állt elő: redőnyök és függönyök használatát javasolta a lakóknak. 

Az ügyvéd szerint viszont ez így nincs rendben, és egyik ügyfele például másfél óra alatt 84 embert számolt össze, aki befotózott a lakásába. Egyikük még az Instagramra is kitett a lakástulajdonosról egy fotót. 

A múzeumi tanácsot képviselő ügyvéd, Guy Fetherstonhaugh szerint a hárommillió dolláros ingatlanokban élő tulajdonosok jogalap nélkül próbálják elvitatni az emberektől a kilátás lehetőségét, miközben a maguk számára fenn akarják tartani a jogot, hogy kellemetlenségek nélkül élvezhessék a számukra adódó látványt. (Artsy)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.