Seehofer hamarosan távozik a CSU éléről

külföld
2018 november 07., 15:04
comments 18

A Die Zeit című német hetilap online kiadása szerint a hét végi vezetőségi ülésén bejelenti távozását a párt éléről a bajor CSU elnöke. Horst Seehofer leköveti a testvérpártjában történt mozgást: ahogy Angela Merkel lemondott pártelnöki posztjáról, de kancellári tisztségét megőrizte, úgy ő is megtartja a belügyminiszteri pozíciót a szövetségi kormányban.

Egyes hírek szerint az, hogy Angela Merkel bejelentette, hogy a ciklus végén befejezi politikai karrierjét, felszabadítóan hatott Seehoferre. Egy bizalmas szerint

"nagyon megkönnyebbült, mióta tudja, hogy nem Merkel férfitemetőjében végzi".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.