Committee to Protect Journalists: A magyar ügyészségnek ejtenie kell a vádakat az Index újságírója ellen

Dezső András a 444 videójábanFotó: Index

„A magyar hatóságnak azonnal ejtenie kell a vádakat Dezső András ellen, amit oknyomozói munkája miatt indítottak. A nyilvánosan elérhető adatok alapján végzett nyomozás szolgálat, nem bűncselekmény.”

Ezt Gulnoza Said, a Committe to Protect Journalists nevű újságíró-szervezet európai- és középázsiai programjának vezetője mondta. 

Dezső András az Index újságírója, aki a fideszes médiából tudta meg, hogy vádat emelt ellene az ügyészség személyes adattal való visszaélés miatt. Ennek alapja a cikk, amit a Svédországból hazaköltöző magyar nőről írt, aki a közmédiának arról beszélt, a migránsok miatt tért haza. A cikkben arról írt, hogy Svédországban rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.