Életét adta egy orosz tizenéves, hogy megmentse unokatestvérét a medvétől

Barna medve Kamcsatkában.Fotó: Mike Korostelev/Biosphoto

Megmentette 13 éves unokatestvérét egy 16 éves orosz fiú egy rájuk támadó medvétől - ő maga viszont belehalt a sérülésekbe. 

Az eset Kamcsatkában történt, egy Lazo nevű falu környékén, amikor a két fiú szaunázni ment. A hazaúton aztán egy barna medvébe botlottak. A ragadozó először a fiatalabb fiút, Boriszt támadta meg - az idősebb, Rodion viszont próbálta elterelni a figyelmét azzal, hogy elfutott előtte. A megsérült Borisz így el tudott menekülni, a faluba futott, ahol értesítette a tűzoltókat.

Mire visszaértek a helyszínre, Rodionnak már csak a holttestét találták meg, a medve el is ásta. A medvét a helyszínen lelőtték.

A hatóságok csodálatukat fejezték ki az unokatestvérét megmentő fiú odaadása miatt. (Siberian Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.