A székelyföldi gazdaságot fejlesztené a magyar kormány

Szijjártó Péter Kelemen Hunorral Kolozsváron, közös sajtótájékoztatójuk előtt.Fotó: Mitko Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Kiterjeszti a kormány a Maros-mezőségi kísérleti gazdaságfejlesztési programot, melynek keretében tavaly másfél milliárd forint támogatást adtak Maros megye mezőségi részén gazdálkodóknak és kisvállalatoknak. A jövőben Székelyföldön is lehet majd magyar állami támogatásért folyamodni.

Szijjártó Péter ennek bejelentésekor azt mondta, hogy a kormány jövőre 50 milliárd forintot különített el gazdaságfejlesztési programokra, ebből "jelentős összeg jut Erdélybe és a Székelyföldre".

Szijjártó Péter Kolozsváron Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is tárgyalt, ezen áttekintették azokat a kérdéseket, amiket Kelemen sajtótájékoztatójukon "problémásnak" nevezett. ilyen például a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitása, amit a román hatóságok egyelőre nem engedélyeztek.

Kolozsvári programja keretében Szijjártó Péter erdélyi magyar vállalkozókkal is tárgyalt. Az este folyamán az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőivel vesz részt munkavacsorán. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.