A székelyföldi gazdaságot fejlesztené a magyar kormány

külföld
2018 november 9., 16:00
comments 189
photo_camera Szijjártó Péter Kelemen Hunorral Kolozsváron, közös sajtótájékoztatójuk előtt. Fotó: Mitko Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Kiterjeszti a kormány a Maros-mezőségi kísérleti gazdaságfejlesztési programot, melynek keretében tavaly másfél milliárd forint támogatást adtak Maros megye mezőségi részén gazdálkodóknak és kisvállalatoknak. A jövőben Székelyföldön is lehet majd magyar állami támogatásért folyamodni.

Szijjártó Péter ennek bejelentésekor azt mondta, hogy a kormány jövőre 50 milliárd forintot különített el gazdaságfejlesztési programokra, ebből "jelentős összeg jut Erdélybe és a Székelyföldre".

Szijjártó Péter Kolozsváron Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is tárgyalt, ezen áttekintették azokat a kérdéseket, amiket Kelemen sajtótájékoztatójukon "problémásnak" nevezett. ilyen például a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitása, amit a román hatóságok egyelőre nem engedélyeztek.

Kolozsvári programja keretében Szijjártó Péter erdélyi magyar vállalkozókkal is tárgyalt. Az este folyamán az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőivel vesz részt munkavacsorán. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt