A székelyföldi gazdaságot fejlesztené a magyar kormány

külföld
2018 november 09., 16:00
Szijjártó Péter Kelemen Hunorral Kolozsváron, közös sajtótájékoztatójuk előtt.
photo_camera Szijjártó Péter Kelemen Hunorral Kolozsváron, közös sajtótájékoztatójuk előtt. Fotó: Mitko Sztojcsev/KKM/MTI/MTVA

Kiterjeszti a kormány a Maros-mezőségi kísérleti gazdaságfejlesztési programot, melynek keretében tavaly másfél milliárd forint támogatást adtak Maros megye mezőségi részén gazdálkodóknak és kisvállalatoknak. A jövőben Székelyföldön is lehet majd magyar állami támogatásért folyamodni.

Szijjártó Péter ennek bejelentésekor azt mondta, hogy a kormány jövőre 50 milliárd forintot különített el gazdaságfejlesztési programokra, ebből "jelentős összeg jut Erdélybe és a Székelyföldre".

Szijjártó Péter Kolozsváron Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is tárgyalt, ezen áttekintették azokat a kérdéseket, amiket Kelemen sajtótájékoztatójukon "problémásnak" nevezett. ilyen például a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitása, amit a román hatóságok egyelőre nem engedélyeztek.

Kolozsvári programja keretében Szijjártó Péter erdélyi magyar vállalkozókkal is tárgyalt. Az este folyamán az erdélyi történelmi magyar egyházak vezetőivel vesz részt munkavacsorán. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.