Eltiltanák a gyulai városnéző kisvonat vezetőjét, mert 15-tel elütött egy gyalogost a zebrán

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 66 éves gyulai férfival szemben, aki az egyik gyulai városnéző kisvonat vezetőjeként a zebrán ütött el egy gyalogost.

A mozdonyt vezető férfi idén júniusban az egyedi gyártmányú, vontatójárműből és két pótkocsiból álló városnéző kisvonattal 15 km/h sebességgel haladt Gyula lakott területén, a Béke sugárúton, az Árpád utca felől a Jókai Mór utca irányába. A járműben legalább 20 fő utazott. 

Fotó: GUIZIOU Franck/hemis.fr

A férfi menet közben nem adott elsőbbséget a Béke sugárútnál a kijelölt átkelőhelyen a biciklijét áttoló gyalogosnak, és elütötte. A gyalogos a baleset következtében súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, aminek a büntetési tétele 1 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik. (Ügyészség)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.