Jéghiba miatt elmaradt a magyar-dél-koreai hokimeccs a Tüskecsarnokban

Szerda este még bírta a jég, a magyarok Kazahsztán ellen le tudták játszani a meccsüket.Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

Jéghiba miatt elmaradt a budapesti Négy Nemzet Tornája jégkorongtorna magyar-dél-koreai mérkőzése. A két csapat meccsére kilátogató 1823 néző így csak a válogatottól visszavonult három jégkorongozót, Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszönthette, majd 25 perccel a tervezett kezdés után "szép volt, fiúk" kiáltásokkal búcsúztathatta a magyar csapatot, amely egy percet se játszott, viszont a bemelegítés alatt kitörte a pálya egyik üvegtábláját.

A meccset a bírók nem engedték lejátszani, mert a Tüskecsarnok jegét balesetveszélyesnek találták. A Tüskecsarnok multifunkciós sportcsarnok, ebből adódott most a probléma:

a jég a röplabdapálya hálótartó vasánál dudorodott fel veszélyesen."Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni" - nyilatkozta az elmaradt meccs után Vas János csapatkapitány, aki azért azt megjegyezte, hogy pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. "Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat" - mondta. 

UPDATE 22:57: A tornát szervező Magyar Jégkorong Szövetség késő esti közleményében jelezte, hogy "alkalmas időpont hiányában" a mérkőzést a későbbiekben sem rendezik meg. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a csapatoknak és a szurkolóknak, illetve jelezte, hogy a belépőjegyek árát a későbbiekben megtéríti, ennek részleteiről rövidesen értesíti a drukkereket. A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy "a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba". (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.