A magyarok többsége egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy feltörik az online fiókjait

tech
2018 november 10., 05:33
comments 311

A magyarok nagy része még mindig nem fordít elég figyelmet online szolgáltatások igénybevételekor jelszavainak megóvására és nem készült fel az adathalászok elleni védekezésre sem - derült ki a Google megbízásából készített reprezentatív kutatásból. Az online adatbiztonságról Magyarországon végzett kutatást a YouGov piackutató végezte.

A felmérés alapján a magyarok 33 százaléka használ különböző jelszavakat különböző online szolgáltatáshoz. A magyarok 28 százaléka néhány online felületen, 27 százalék a legtöbb online felületen, 7 százaléka pedig minden felületen ugyanazt a jelszót alkalmazza.

A kutatás szerint 13 százalék használ úgynevezett erős jelszót, amely betűket, számokat és szimbólumokat is tartalmaz. A választ adók 24 százaléka aggódik valamilyen szinten, hogy feltörik a jelszavát az általa használt online felületen, 4 százalék nagyon aggódik, 20 százalék eléggé aggódik.

A kutatási eredmények alapján a magyar lakosságnak érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnie jelszavai megóvására. Ezt erős jelszóval érhetik el, ami legalább nyolc karakter, és olyan szót vagy szavakat tartalmaz, amit másnak nehéz kitalálni. Az egyedi jelszóhasználat minden fiókhoz javasolt - írták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.