Megszólalt a gyerekét a labda elé taszító apa, azt mondta, nem tudta megállni, hogy ne avatkozzon közbe

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A wales-i Aberystwyth-ban éppen két helyi gyerekcsapat játszott egymással futballmérkőzést, amikor szokatlan dolog történt:

a hatéves kapus apja, egyszerűen belökte a bénázó fiát a labda elé, hogy ne legyen gól.

Az esetről videó is készült, amely keresztülszáguldott a neten:

Az apát, Phil Hatfield-et megszólaltatta a BBC is. A férfi azt mondta, a meccs korábbi szakaszában elég kevés időt töltött a labda térfelükön, ezért odaállt a kapu mellé, hogy segítsen koncentrálni a fiának, a hatéves Osiannak.

Ezzel azonban csak azt érte el, hogy a kisfiú inkább rá figyelt, mint a labdára, és ezért nem vette észre a kapuralövést. “Én csak megpróbáltam visszavezetni a helyére, és ő elesett” - mondta az apa, hozzátéve, hogy nem tudta megállni, hogy ne segítsen a fiának.

A csapat edzője azt mondta, ők csak nevettek a dolgon, a szülők is nevettek rajta, és a kapus srác is boldog volt. Az ellenfél pedig végül berúgta a gólt, miután a labda kipattant Osianról, így 2-2 lett a vége a találkozónak.

A wales-i futballszövetség már nem volt ennyire boldog, szerintük az apa megsértette a szabályokat, és közölték, hogy kérdőre vonják a klubot. Phil Hatfield pedig megígérte, hogy ezentúl csak a pálya mellől fog szurkolni. (BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.