Trump az időjárásra hivatkozva lemondta az első világháborúban elesett amerikai katonák temetőjében a koszorúzást

külföld
2018 november 10., 13:47
comments 111

Az időjárás okozta logisztikai problémák miatt Donald Trump amerikai elnök lemondta a szombat délutánra tervezett koszorúzást az észak-franciaországi belleau-i erdő amerikai katonai temetőjében - közölte a Fehér Ház. 

Donald Trump szombat délután a Párizstól mintegy száz kilométerre északkeleten található Aisne megyében tervezett látogatást az amerikai katonai temetőben, de francia sajtóértesülések szerint az amerikai elnök helikoptere nem tud felszállni Párizsból a rossz időjárási viszonyok miatt.

Párizsban kétségtelenül eső fogadta az amerikai elnököt, de nagy szél például nincs, 10-11 fok van, a Sky News tudósítója szerint tiszta az ég. 

photo_camera Esik Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Donald Trump az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény centenáriumi ünnepségeire érkezett Párizsba. Délelőtt a tervezettnél hosszabb, mintegy háromórás megbeszélést folytatott az elnöki hivatalban Emmanuel Macron francia államfővel. A találkozót követő ebéden a két ország vezetőjének házastársai, Melania Trump és Brigitte Macron is részt vettek.

photo_camera Brigitte Macron és Melania Trump üdvözlik egymást Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Az amerikai elnök és felesége szombat este az Orsay Múzeumban rendezett díszvacsorára hivatalosak, amelyet Emmanuel és Brigitte Macron ad a centenáriumra Párizsba érkező állam- és kormányfők tiszteletére. A megemlékezés egyik legfőbb eseménye vasárnap délelőtt a párizsi Diadalív alatti főhajtás lesz, amelyet követően Angela Merkel német kancellár, António Guterres ENSZ-főtitkár és a francia elnök együtt fogják megnyitni a Béke Párizsi Fóruma elnevezésű háromnapos rendezvényt, de azon Donald Trump nem kíván részt venni. 

photo_camera Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.