Elképesztő ütemben csökken a felsőoktatási hallgatók száma

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kijózanító grafikonsorozatot készített az Átlátszó arról, hogy milyen rohamos ütemben csökken a felsőoktatásban tanuló hallgatók aránya és abszolút száma Magyarországon. 2005-ben még a teljes népesség 4,2 százaléka volt egyetemista-főiskolás, az arányuk mára 2,9 százalékra csökkent. A kibányászott adatokból kiderül, hogy területileg nézve a legdurvább a csökkenés a keleti megyékben és némi meglepetésre a fővárosban. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ebben a jobb anyagi helyzetű diákok tömeges emigrálása játszhat szerepet. 

Érdekes, hogy bár egyre kevesebben tanulnak tovább, a diplomások aránya egyelőre nő a teljes népességben.

Az összes ijesztő adat itt nézhető meg.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.