Ennio Morricone mégsem tartja kreténnek Tarantinót, és beperli az újságot, amely ezt írta

külföld
2018 november 12., 08:04
comments 113

Vasárnap számoltunk be a fontos hírről:

Ennio Morricone interjút adott a német Playboynak, amiben szó szerint kreténnek nevezte Quentin Tarantinót, akinek az Aljas nyolcas című filmjéhez olyan sikerrel írt zenét, hogy Oscar-díjat kapott érte.

Sőt, azt is mondta, hogy Tarantino kaotikus és másoktól lopkod. Az interjú a decemberi Playboyban lesz benne, de az újság már előzetesen megszellőztetett belőle pár infót.

Ennio Morricone olasz zeneszerző vezényel a Papp László Budapest Sportarénában 2016. január 17-én.
photo_camera Ennio Morricone olasz zeneszerző vezényel a Papp László Budapest Sportarénában 2016. január 17-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI

Aztán vasárnap este Morricone kitett a Facebook-oldalára egy posztot, amelyben azt írja:

Soha nem mondott semmi negatívat sem Tarantinóról, sem az Amerikai Filmakadémiáról.

Azt külön kihangsúlyozza, hogy Tarantino filmjeit nem tartja szemétnek, magát Tarantinót pedig nagyszerű rendezőnek nevezte, óriási személyiséggel. Örökké hálás lesz neki, amiért az együttműködésük Oscar-díjat hozott neki.

Mindezek miatt pedig közölte, megbízta az ügyvédjét, hogy perelje be az újságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.