Éveken át ellenzéki polgármester vezette a várost, most 100 százalékkal nyert a Fidesz Ácson

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Fidesz-KDNP pártszövetség támogatásával indult Szentirmai Istvánt választották Ács polgármesterévé vasárnap.

A polgármester-választást azután kellett kiírni, miután a város előző polgármestere, a roma származású, ellenzéki Lakatos Béla júliusban lemondott posztjáról. A volt polgármester, Lakatos Béla akkor interjút is adott a 444-nek, és azt mondta, „ellenzéki polgármester ma csak úgy működhet, ha csendben van”. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, 2018-ban pedig már momemtumosként indult - és vesztett - az országgyűlési választáson.

A vasárnapi választás névjegyzékben 5763 választó szerepelt, a szavazóhelyiségeket végül 1381 ember kereste fel, ez 24 százalékos részvételi aránynak felel meg. Az urnák felbontása után 1353 érvényes szavazatot számoltak össze.

Mondjuk, egy is elég lett volna, Szentirmai Istvánon kívül ugyanis nem volt más jelölt, így száz százalékos eredménnyel nyerte a választást, mindenki rá szavazott.

Szentirmai István az MTI-nek elmondta, elsőként a település valós anyagi helyzetét szeretné megismerni, ezért független könyvszakértői csoporttal átnézeti az utolsó pár év gazdálkodását, valamint szeretne képet kapni arról is, hogy a kifizetett beruházások műszaki tartalma megfelelő-e. (via MTI)