Éveken át ellenzéki polgármester vezette a várost, most 100 százalékkal nyert a Fidesz Ácson

POLITIKA
2018 november 12., 07:50
comments 137

A Fidesz-KDNP pártszövetség támogatásával indult Szentirmai Istvánt választották Ács polgármesterévé vasárnap.

A polgármester-választást azután kellett kiírni, miután a város előző polgármestere, a roma származású, ellenzéki Lakatos Béla júliusban lemondott posztjáról. A volt polgármester, Lakatos Béla akkor interjút is adott a 444-nek, és azt mondta, „ellenzéki polgármester ma csak úgy működhet, ha csendben van”. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, 2018-ban pedig már momemtumosként indult - és vesztett - az országgyűlési választáson.

A vasárnapi választás névjegyzékben 5763 választó szerepelt, a szavazóhelyiségeket végül 1381 ember kereste fel, ez 24 százalékos részvételi aránynak felel meg. Az urnák felbontása után 1353 érvényes szavazatot számoltak össze.

Mondjuk, egy is elég lett volna, Szentirmai Istvánon kívül ugyanis nem volt más jelölt, így száz százalékos eredménnyel nyerte a választást, mindenki rá szavazott.

Szentirmai István az MTI-nek elmondta, elsőként a település valós anyagi helyzetét szeretné megismerni, ezért független könyvszakértői csoporttal átnézeti az utolsó pár év gazdálkodását, valamint szeretne képet kapni arról is, hogy a kifizetett beruházások műszaki tartalma megfelelő-e. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.