Kína legújabb kedvence a kutya, aki 80 napja várja az út szélén a halott gazdit

Az elsőszámű kínai közösségi platforma, a Weibo mikroblog legújabb kedvence az a kutya, aki 80 napja ül és járkál annak az úttestnek a szélén, ahol a gazdáját elcsapta egy autó,  Belső-Mongólia székhelyeként ismert Hohhot városában. A kutyáról készült videót két napja töltötték fel az oldalra és már 1,4 millió megtekintésnél jár. A BBC vette észre, úgyhogy hamarosan megkezdheti hódítását a Youtube-on is.  

A gazdi augusztus 21-én halt meg, de a kutya azóta sem tágít az egyébként meglehetősen forgalmas út széléről, amin néha kajlán átkel. Láthatóan nem találja helyét a világban, és olykor egyes járókelők megpróbálnak vele kapcsolatba lépni, de ezt nem veszi jó néven -  inkább elsomfordál, majd visszatér a kereszteződéshez, és várja tovább a gazdit. 

Több kommentelő is nap mint nap beszámol arról, hogy épp milyen hangulatban van a kitartó állat. Aggódnak is érte, nehogy egy óvatlan pillanatban lelépjen és gazdája sorsára jusson.  

A műfajban a rekordot állítólag egy japán blöki tartja, aki a '20-as években kilenc éven keresztül járt vissza ahhoz a vasútállomáshoz, ahol gazdáját elütötte a vonat. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.