Kína legújabb kedvence a kutya, aki 80 napja várja az út szélén a halott gazdit

2018 november 12., hétfő 17:00
91

Az elsőszámű kínai közösségi platforma, a Weibo mikroblog legújabb kedvence az a kutya, aki 80 napja ül és járkál annak az úttestnek a szélén, ahol a gazdáját elcsapta egy autó, Belső-Mongólia székhelyeként ismert Hohhot városában. A kutyáról készült videót két napja töltötték fel az oldalra és már 1,4 millió megtekintésnél jár. A BBC vette észre, úgyhogy hamarosan megkezdheti hódítását a Youtube-on is.

A gazdi augusztus 21-én halt meg, de a kutya azóta sem tágít az egyébként meglehetősen forgalmas út széléről, amin néha kajlán átkel. Láthatóan nem találja helyét a világban, és olykor egyes járókelők megpróbálnak vele kapcsolatba lépni, de ezt nem veszi jó néven - inkább elsomfordál, majd visszatér a kereszteződéshez, és várja tovább a gazdit.

Több kommentelő is nap mint nap beszámol arról, hogy épp milyen hangulatban van a kitartó állat. Aggódnak is érte, nehogy egy óvatlan pillanatban lelépjen és gazdája sorsára jusson.

A műfajban a rekordot állítólag egy japán blöki tartja, aki a '20-as években kilenc éven keresztül járt vissza ahhoz a vasútállomáshoz, ahol gazdáját elütötte a vonat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt