link Forrás

Kína legújabb kedvence a kutya, aki 80 napja várja az út szélén a halott gazdit

ÁLLAT
2018 november 12., 17:00

Az elsőszámű kínai közösségi platforma, a Weibo mikroblog legújabb kedvence az a kutya, aki 80 napja ül és járkál annak az úttestnek a szélén, ahol a gazdáját elcsapta egy autó, Belső-Mongólia székhelyeként ismert Hohhot városában. A kutyáról készült videót két napja töltötték fel az oldalra és már 1,4 millió megtekintésnél jár. A BBC vette észre, úgyhogy hamarosan megkezdheti hódítását a Youtube-on is.

A gazdi augusztus 21-én halt meg, de a kutya azóta sem tágít az egyébként meglehetősen forgalmas út széléről, amin néha kajlán átkel. Láthatóan nem találja helyét a világban, és olykor egyes járókelők megpróbálnak vele kapcsolatba lépni, de ezt nem veszi jó néven - inkább elsomfordál, majd visszatér a kereszteződéshez, és várja tovább a gazdit.

Több kommentelő is nap mint nap beszámol arról, hogy épp milyen hangulatban van a kitartó állat. Aggódnak is érte, nehogy egy óvatlan pillanatban lelépjen és gazdája sorsára jusson.

A műfajban a rekordot állítólag egy japán blöki tartja, aki a '20-as években kilenc éven keresztül járt vissza ahhoz a vasútállomáshoz, ahol gazdáját elütötte a vonat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.