November 12, virágzik az orgona

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Annyival túl vagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk, hogy november van és tavaszias időben tavaszi virágok nyílnak. Az MTI hozott két fotót Zalaegerszegről, a Becsaliegy környékéről, ahol az orgona csapta fel a fejét a napközben mért 16-17 fokok és szikrázó napsütés közepette. 

Másodvirágzás általában akkor következik be, amikor nyár után is hetekig, sőt hónapokig megmarad a száraz idő, sok növény elkezdi hullajtani a leveleit, és a hőmérséklet tél közeledtével sem csökken számottevően, így amikor megérkezik a hirtelen csapadék, több növény „tavaszi üzemmódba” kapcsol.

2018. november 12: virágzik az orgona Horváth Rudolfné családi házának udvarán Zalaegerszeg Becsalihegy városrészébenFotó: Varga György/MTI/MTVA

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.