November 12, virágzik az orgona

időjárás
2018 november 12., 19:13

Annyival túl vagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk, hogy november van és tavaszias időben tavaszi virágok nyílnak. Az MTI hozott két fotót Zalaegerszegről, a Becsaliegy környékéről, ahol az orgona csapta fel a fejét a napközben mért 16-17 fokok és szikrázó napsütés közepette.

Másodvirágzás általában akkor következik be, amikor nyár után is hetekig, sőt hónapokig megmarad a száraz idő, sok növény elkezdi hullajtani a leveleit, és a hőmérséklet tél közeledtével sem csökken számottevően, így amikor megérkezik a hirtelen csapadék, több növény „tavaszi üzemmódba” kapcsol.

2018. november 12: virágzik az orgona Horváth Rudolfné családi házának udvarán Zalaegerszeg Becsalihegy városrészében
photo_camera 2018. november 12: virágzik az orgona Horváth Rudolfné családi házának udvarán Zalaegerszeg Becsalihegy városrészében Fotó: Varga György/MTI/MTVA
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.