November 12, virágzik az orgona

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Annyival túl vagyunk már azon, hogy ezt finoman csak globális felmelegedésnek hívjuk, hogy november van és tavaszias időben tavaszi virágok nyílnak. Az MTI hozott két fotót Zalaegerszegről, a Becsaliegy környékéről, ahol az orgona csapta fel a fejét a napközben mért 16-17 fokok és szikrázó napsütés közepette. 

Másodvirágzás általában akkor következik be, amikor nyár után is hetekig, sőt hónapokig megmarad a száraz idő, sok növény elkezdi hullajtani a leveleit, és a hőmérséklet tél közeledtével sem csökken számottevően, így amikor megérkezik a hirtelen csapadék, több növény „tavaszi üzemmódba” kapcsol.

2018. november 12: virágzik az orgona Horváth Rudolfné családi házának udvarán Zalaegerszeg Becsalihegy városrészébenFotó: Varga György/MTI/MTVA

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.