Semjén Zsolt szerint zseniális az ötlete, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a tavaszi EP-választáson

POLITIKA
2018 november 13., 08:18
comments 380

"Egy zseniális előterjesztést tettünk," mondta Semjén Zsolt kedd reggel az Echo TV Jó reggelt! című műsorában arról a törvénymódosításról, amit még október végén nyújtott be, és lehetővé tenné „az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára az aktív választójog gyakorlásának lehetőségét az Európai Parlament tagjainak választásán.” A KDNP-s miniszterelnök-helyettes hozzátette, hogy az országgyűlési választásokon már voksolhatnak a határon túli magyarok

"megjegyzem: 96,2 százalékban szavazott ránk."   

link Forrás

A Semjén által jegyzett módosítás csak az EU-n kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárokra vonatkozna. 

"Megjegyzem: ezt az EU is támogatja. Megjegyzem: akkor is így csinálnánk, ha nem támogatná, de ezt speciel támogatja,"

mondta.   

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.