Véletlenül egy nyomortanya képét tették a hazai turizmust népszerűsítő óriásplakátra

„Az új szlogenünk arra utal, hogy hiszünk abban: mindenki ismer olyan rejtett turisztikai kincset, amit mások eddig talán nem vettek észre"

- nyilatkozta nemrég Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új, hazai turizmust népszerűsítő kampányuk szlogenjéról, ami úgy hangzik, hogy

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!

És Guller nem a levegőbe beszélt, mert mint az az utcákon kiragasztott plakátjaikról kiderül, igazi rejtett kincset találtak a posztereikre: egy Fertőrákos centrumában elhelyezkedő nyomortanyát.

Ez a Turisztikai Ügynökség weboldalán szereplő fotón még alig szúrható ki:

Az utcai verzión annál jobban:

A plakát készítőjének abszolúte igaza van: számtalan hazai horgásztúrám során az ilyen helyeken mindig sokkal hamarabb szót értettem az emberekkel, mint a puccos portákon. Amikor például egymás után minden házba bekopogtam Pornóapátiban, azzal a kérdéssel, hogy 

Jó napot kívánok, van-e maguknál trágyadomb,

a kisuvickolt házak tulajdonosai úgy néztek rám, mint egy ufóra. Bezzeg az első düledező háznál pontosan megértették a kérdést, mondták is, hogy igen, és nyugodtan áshatok magamnak trágyagilisztát, sőt megkínáltak málnaszörppel is. 

A fertőrákosi légifotó ráadásul elavult, hiszen mint az a Google Mapsre feltett 2018-as műholdképekről kiderül, a templom melletti épületeket felújították és már nem is úgy néznek ki, hanem így:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.