Véletlenül egy nyomortanya képét tették a hazai turizmust népszerűsítő óriásplakátra

belföld
2018 november 13., 14:06
comments 117

„Az új szlogenünk arra utal, hogy hiszünk abban: mindenki ismer olyan rejtett turisztikai kincset, amit mások eddig talán nem vettek észre"

- nyilatkozta nemrég Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új, hazai turizmust népszerűsítő kampányuk szlogenjéról, ami úgy hangzik, hogy

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!

És Guller nem a levegőbe beszélt, mert mint az az utcákon kiragasztott plakátjaikról kiderül, igazi rejtett kincset találtak a posztereikre: egy Fertőrákos centrumában elhelyezkedő nyomortanyát.

Ez a Turisztikai Ügynökség weboldalán szereplő fotón még alig szúrható ki:

Az utcai verzión annál jobban:

link Forrás

A plakát készítőjének abszolúte igaza van: számtalan hazai horgásztúrám során az ilyen helyeken mindig sokkal hamarabb szót értettem az emberekkel, mint a puccos portákon. Amikor például egymás után minden házba bekopogtam Pornóapátiban, azzal a kérdéssel, hogy 

Jó napot kívánok, van-e maguknál trágyadomb,

a kisuvickolt házak tulajdonosai úgy néztek rám, mint egy ufóra. Bezzeg az első düledező háznál pontosan megértették a kérdést, mondták is, hogy igen, és nyugodtan áshatok magamnak trágyagilisztát, sőt megkínáltak málnaszörppel is. 

A fertőrákosi légifotó ráadásul elavult, hiszen mint az a Google Mapsre feltett 2018-as műholdképekről kiderül, a templom melletti épületeket felújították és már nem is úgy néznek ki, hanem így:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.