A Fidesz szerint üldözi Gruevszkit a Soros György befolyása alatt álló macedón kormány

2018 november 14., szerda 16:48
439

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs Soros György egyéb rémtetteiről, például a migránskártyáról tartott sajtótájékoztatót, de az MTI tudósítása szerint kérdezték a Gruevszki-ügyről is.

Erről a Miniszterelnökség délutáni nyilatkozatában az áll, hogy a börtön elől Magyarországra menekülő volt macedón kormányfő menedékkérelmének elbírálását a kormány „kizárólag jogi kérdésnek tekinti”, továbbá „Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány, ezért semmilyen formában nem kívánunk szuverén országok belügyeibe beavatkozni.”

A Fidesz szóvivője viszont nem hallgatta el, hogy az egész mögött Soros György áll.

Hidvéghi az MTI szerint leszögezte: „Magyarországnak töretlen joggyakorlata, hogy a valóban üldözötteknek menedéket ad, és ennek eldöntése az erre hivatott hatóságnak a feladata.” De hozzátette: 

„Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány - amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható - e pillanatban üldöz és fenyeget.”

A két év börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki a Magyarországra szökését bejelentő Facebook-bejegyzésben azt írta, az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és félti az életét, ezért fordult a magyar hatóságokhoz. A macedón külügyminiszter a Financial Timesnak azt nyilatkozta: „megemészthetetlen” a gondolat, hogy Gruevszki kivonhatja magát az igazságszolgáltatás hatóköréből. Hozzátette, hogy a volt miniszterelnököt a saját maga által választott rendőrök védték.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt