A Fidesz szerint üldözi Gruevszkit a Soros György befolyása alatt álló macedón kormány

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs Soros György egyéb rémtetteiről, például a migránskártyáról tartott sajtótájékoztatót, de az MTI tudósítása szerint kérdezték a Gruevszki-ügyről is.

Erről a Miniszterelnökség délutáni nyilatkozatában az áll, hogy a börtön elől Magyarországra menekülő volt macedón kormányfő menedékkérelmének elbírálását a kormány „kizárólag jogi kérdésnek tekinti”, továbbá „Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány, ezért semmilyen formában nem kívánunk szuverén országok belügyeibe beavatkozni.”

A Fidesz szóvivője viszont nem hallgatta el, hogy az egész mögött Soros György áll.

Hidvéghi az MTI szerint leszögezte: „Magyarországnak töretlen joggyakorlata, hogy a valóban üldözötteknek menedéket ad, és ennek eldöntése az erre hivatott hatóságnak a feladata.” De hozzátette: 

„Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány - amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható - e pillanatban üldöz és fenyeget.”

A két év börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki a Magyarországra szökését bejelentő Facebook-bejegyzésben azt írta, az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és félti az életét, ezért fordult a magyar hatóságokhoz. A macedón külügyminiszter a Financial Timesnak azt nyilatkozta: „megemészthetetlen” a gondolat, hogy Gruevszki kivonhatja magát az igazságszolgáltatás hatóköréből. Hozzátette, hogy a volt miniszterelnököt a saját maga által választott rendőrök védték.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.