A Fidesz szerint üldözi Gruevszkit a Soros György befolyása alatt álló macedón kormány

politika
2018 november 14., 16:48
comments 431

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs Soros György egyéb rémtetteiről, például a migránskártyáról tartott sajtótájékoztatót, de az MTI tudósítása szerint kérdezték a Gruevszki-ügyről is.

Erről a Miniszterelnökség délutáni nyilatkozatában az áll, hogy a börtön elől Magyarországra menekülő volt macedón kormányfő menedékkérelmének elbírálását a kormány „kizárólag jogi kérdésnek tekinti”, továbbá „Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány, ezért semmilyen formában nem kívánunk szuverén országok belügyeibe beavatkozni.”

A Fidesz szóvivője viszont nem hallgatta el, hogy az egész mögött Soros György áll.

Hidvéghi az MTI szerint leszögezte: „Magyarországnak töretlen joggyakorlata, hogy a valóban üldözötteknek menedéket ad, és ennek eldöntése az erre hivatott hatóságnak a feladata.” De hozzátette: 

„Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány - amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható - e pillanatban üldöz és fenyeget.”

A két év börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki a Magyarországra szökését bejelentő Facebook-bejegyzésben azt írta, az elmúlt napokban számtalan halálos fenyegetést kapott és félti az életét, ezért fordult a magyar hatóságokhoz. A macedón külügyminiszter a Financial Timesnak azt nyilatkozta: „megemészthetetlen” a gondolat, hogy Gruevszki kivonhatja magát az igazságszolgáltatás hatóköréből. Hozzátette, hogy a volt miniszterelnököt a saját maga által választott rendőrök védték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.