Egy 31 éves magyar férfi kirabolt egy tiroli bankot, majd biciklivel elmenekült

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfő este kiraboltak egy osztrák bankot, és kedd estére kiderült, hogy az elkövető egy 31 éves magyar férfi – írta meg több helyi lap híre alapján az Index.

Beszámolók szerint a férfi álarcban ment be a tiroli Oberau Wildschöna síparadicsomban lévő Raiffeisen Bankba, és a pult mögül 5 számjegyű összeget tulajdonított el. Amikor le akart lépni, két banki alkalmazott próbálta visszatartani, de erre „erőszakot alkalmazott”, ami azt jelentheti, hogy kitört közülük, mivel személyi sérülést nem volt.

A férfi a bank előtt biciklire szállt, és eltekert a pénzzel.

A bankrabló a biztonsági kamera felvételén, amit a tiroli rendőrség közölt.Forrás: ORF

A biztonsági kamerák felvételei alapján egy helyi nő – aki jól ismeri a környéket, és hétfőn is járt a bankfiókban – felismerni vélte a tettest. A gyanúsítottat kedden késő este Kufsteinben elfogták, és Innsbruckban előzetes letartóztatásba került. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.