Elhagyta az élettársa, erre berúgott, és felhívta a rendőröket, hogy valahol drogot árulnak

bűnügy
2018 november 14., 12:20
comments 22

Egy 52 éves férfi 2017. október 17-én este, a 112-es központi segélyhívó számon Jánoshalmáról névtelenül hamis bejelentést tett, ami szerint egy helybeli ingatlanban kábítószert árulnak és fogyasztanak.

A rendőrök odamentek, de kiderült, hogy csak egy lakatlan ház van ott, majd az utcát ellenőrizve kábítószer-árusításra és -fogyasztásra utaló nyomot nem találtak.

A járőrök ezután az egyik jánoshalmi nyilvános telefonfülke közelében igazoltatták a vádlottat, aki közölte, hogy a névtelen bejelentést ő tette. Ekkor már azt is mondta, hogy a korábban megadott ingatlanban a volt élettársa a lányával együtt árulja és fogyasztja a kábítószert. Később viszont bevallotta, hogy délelőtt összeveszett az élettársával, majd alkoholt ivott, és miután haragudott az asszonyra, hamis tartalmú bejelentést tett a rendőrségen.

De ezután sem csillapodott a bosszúvágya, mert alig egy hónappal később, 2017. november 19-én délután megint hamis bejelentést tett, miszerint a bejelentésben megadott ingatlanban az apja kábítószer-árusítással kapcsolatban információval tud szolgálni. A kiérkező rendőröket a vádlott fogadta, aki megint valótlanul azt állította, hogy a volt élettársa Jánoshalmán kábítószert árul. Utóbb elismerte, hogy ez a bejelentése is valótlan tartalmú volt, és a volt élettársát megint hamisan vádolta meg.

A szabadlábon lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kétrendbeli hamis vád bűntettével vádolja. A 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, egyszerű megítélésű ügyben a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, ezért az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban, tárgyalás mellőzésével közmunka kiszabását indítványozza.

A rendőrség jelenleg kampányt folytat, hogy ne hívogassák hülyeségekkel a 112-t. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.