Megint bíróság elé állítják a pécsi hajléktalant, akit korábban felmentettek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Szabad Pécs azt írja, hogy csütörtökön újabb tárgyalása lesz Gyulai Istvánnak, a 3 hete hajléktalanság miatt bíróság elé állított, de felmentett 60 éves pécsi férfinak. Ő volt az első, akit az új törvény értelmében megvádoltak, és nem ítéltek el.

A lap szerint az utcán élésre vonatkozó új szabályok feltételezett megsértése mellett most egy másik szabálysértési ügyben is ítéletet mondhatnak róla.

A férfit a múltkor és most is ingyen védő pécsi ügyvéd, dr. Kiss Gábor Mihály azt mondta, most nem egy, hanem két szabálysértési eljárás miatt lesz tárgyalása a hajléktalan férfinak, megint az új módosított szabályok alapján, illetve egy másik feltételezett szabálysértési ügyben is.

Az ügyvéd azt mondta: nem tartja életszerűnek, hogy valaki, akit három hete már bíróság elé vittek hajléktalanság miatt, ennyi idő alatt megnyugtató módon rendezni tudja az életét.

Gyulai István idős pécsi hajléktalan a bíróságon 2018. október 26-án.Fotó: Szabad Pécs/Facebook

A jogász a múltkori perben is arra hivatkozott, hogy szerinte nem illeszkedik a magyar jogrendbe a hajléktalanság elleni jogszabálymódosítás, és indítványozta, hogy a bíróság forduljon emiatt az Alkotmánybírósághoz, de ezt az érvelését nem fogadták el. A kaposvári és a székesfehérvári járásbíróság viszont az AB-hez fordult. (Erről bővebben az Utcajogász ügyvédeivel készült interjúban lehet olvasni.) (Szabad Pécs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.