Nyíregyházán veszélyes, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon egészségtelen a levegő

A tisztifőorvos a Facebook-oldalán azt írta: a magas szállópor-koncentráció miatt a levegőhigiénés index alapján Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége, öt helyen, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon pedig egészségtelen a levegő.

Szmog 2015-benFotó: Botos Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján további 18 településen „kifogásolt” a levegőminőség:

 1. Debrecen
 2. Dorog
 3. Eger
 4. Esztergom
 5. Hernádszurdok
 6. Kazincbarcika
 7. Oszlár
 8. Pécs
 9. Salgótarján
 10. Sajószentpéter
 11. Százhalombatta
 12. Szeged
 13. Székesfehérvár
 14. Szolnok
 15. Tököl
 16. Vác
 17. Várpalota
 18. Veszprém

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hidegfront átvonulása után várhatóan javulni fog a levegőminőség: az éjszaka megélénkülő, a Dunántúlon olykor erős északnyugati szél elkezdte megtisztítani a levegőt, ez főleg a magasabb hegyekben volt érezhető, ott viharos lökések is előfordultak. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.