Nyíregyházán veszélyes, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon egészségtelen a levegő

A tisztifőorvos a Facebook-oldalán azt írta: a magas szállópor-koncentráció miatt a levegőhigiénés index alapján Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége, öt helyen, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon pedig egészségtelen a levegő.

Szmog 2015-benFotó: Botos Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján további 18 településen „kifogásolt” a levegőminőség:

 1. Debrecen
 2. Dorog
 3. Eger
 4. Esztergom
 5. Hernádszurdok
 6. Kazincbarcika
 7. Oszlár
 8. Pécs
 9. Salgótarján
 10. Sajószentpéter
 11. Százhalombatta
 12. Szeged
 13. Székesfehérvár
 14. Szolnok
 15. Tököl
 16. Vác
 17. Várpalota
 18. Veszprém

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hidegfront átvonulása után várhatóan javulni fog a levegőminőség: az éjszaka megélénkülő, a Dunántúlon olykor erős északnyugati szél elkezdte megtisztítani a levegőt, ez főleg a magasabb hegyekben volt érezhető, ott viharos lökések is előfordultak. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.