Nyíregyházán veszélyes, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon egészségtelen a levegő

Egészségügy
2018 november 14., 14:01
comments 99

A tisztifőorvos a Facebook-oldalán azt írta: a magas szállópor-koncentráció miatt a levegőhigiénés index alapján Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége, öt helyen, Budapesten, Dunaújvárosban, Kecskeméten, Miskolcon és Putnokon pedig egészségtelen a levegő.

photo_camera Szmog 2015-ben Fotó: Botos Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ értékelése alapján további 18 településen „kifogásolt” a levegőminőség:

  1. Debrecen
  2. Dorog
  3. Eger
  4. Esztergom
  5. Hernádszurdok
  6. Kazincbarcika
  7. Oszlár
  8. Pécs
  9. Salgótarján
  10. Sajószentpéter
  11. Százhalombatta
  12. Szeged
  13. Székesfehérvár
  14. Szolnok
  15. Tököl
  16. Vác
  17. Várpalota
  18. Veszprém

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hidegfront átvonulása után várhatóan javulni fog a levegőminőség: az éjszaka megélénkülő, a Dunántúlon olykor erős északnyugati szél elkezdte megtisztítani a levegőt, ez főleg a magasabb hegyekben volt érezhető, ott viharos lökések is előfordultak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.