A Facebook közölte, megszakította a kapcsolatát a tanácsadó céggel, ami sorosozással próbálta lejáratni a közösségi oldal kritikusait

A Facebook közleményben reagált a New York Times cikkére, miután a lap megírta, hogy a Facebook például azzal próbálta lejáratni a kritikusait, hogy azok antiszemiták, illetve Soros György emberei.

A Facebook tudatta, hogy szerda este megszakította a kapcsolatait a Definers Public Affairsszel, ami arra specializálódott, hogy pártpolitikai eszközöket alkalmazzanak a piaci cégek kommunikációs kampányaiban.

A Facebook Soros György neve említése nélkül közölte: a tanácsadó cég tényleg bátorította a sajtót arra, hogy nézzenek utána a Freedom from Facebook nevű, Facebook-ellenes szervezet finanszírozásának, bizonyítandó, hogy a közösségi háló elleni aktivizmus nem alulról szerveződött, hanem a közösségi oldal jól ismert kritikusa pénzelte. Ezzel kapcsolatban a Facebook közölte: azt állítani, hogy ez egy „antiszemita támadás” volt, „elítélendő” és alaptalan.

A Facebook azt is közölte, hogy sosem titkolta az együttműködését a tanácsadó céggel, a NYT pedig helytelenül sugallta azt, hogy a Definerst valaha is lejárató anyagok írására vagy terjesztésére kérte volna fel. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.