A Facebook közölte, megszakította a kapcsolatát a tanácsadó céggel, ami sorosozással próbálta lejáratni a közösségi oldal kritikusait

INTERNET
2018 november 15., 19:03
comments 48

A Facebook közleményben reagált a New York Times cikkére, miután a lap megírta, hogy a Facebook például azzal próbálta lejáratni a kritikusait, hogy azok antiszemiták, illetve Soros György emberei.

A Facebook tudatta, hogy szerda este megszakította a kapcsolatait a Definers Public Affairsszel, ami arra specializálódott, hogy pártpolitikai eszközöket alkalmazzanak a piaci cégek kommunikációs kampányaiban.

A Facebook Soros György neve említése nélkül közölte: a tanácsadó cég tényleg bátorította a sajtót arra, hogy nézzenek utána a Freedom from Facebook nevű, Facebook-ellenes szervezet finanszírozásának, bizonyítandó, hogy a közösségi háló elleni aktivizmus nem alulról szerveződött, hanem a közösségi oldal jól ismert kritikusa pénzelte. Ezzel kapcsolatban a Facebook közölte: azt állítani, hogy ez egy „antiszemita támadás” volt, „elítélendő” és alaptalan.

A Facebook azt is közölte, hogy sosem titkolta az együttműködését a tanácsadó céggel, a NYT pedig helytelenül sugallta azt, hogy a Definerst valaha is lejárató anyagok írására vagy terjesztésére kérte volna fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.