Az amerikaiak szerint Gruevskinek le kéne töltenie a börtönbüntetését

A macedón jogrendszeren belül kell felelősségre vonni Nikola Gruevski, az ottani jogi eljárásnak kell folytatódnia

- ezt az amerikai külügyminisztérium közölte a Politicóval. A lap egy meg nem nevezett külügyi szóvivőre hivatkozva azt írja, hogy az amerikaiak szerint a volt macedón miniszterelnököt egy alapos és átlátható jogi eljárásban ítélték börtönre, és több fellebbviteli bíróság is helyben hagyta az ítéletet, illetve még további négy ügyben is vádolják a politikust.

Ez a nyilatkozat lényegében azt jelenti, hogy az amerikaiak szerint a magyar kormánynak nem kellene menedéket adnia Orbán Viktor miniszterelnök politikai szövetségesének, hanem vissza kellene küldeni őt hazájába, hogy letölthesse az ott rá kiszabott börtönbüntetést.

A volt macedón miniszterelnök eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően érvényes útlevél nélkül lépett Magyarország területére, és azóta sem világos, pontosan hol tartózkodik, viszont menekültkérelmet adott be, a Miniszterelnökség pedig tegnap elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesül.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.