Az amerikaiak szerint Gruevskinek le kéne töltenie a börtönbüntetését

bűnügy
2018 november 15., 9:20
comments 208

A macedón jogrendszeren belül kell felelősségre vonni Nikola Gruevski, az ottani jogi eljárásnak kell folytatódnia

- ezt az amerikai külügyminisztérium közölte a Politicóval. A lap egy meg nem nevezett külügyi szóvivőre hivatkozva azt írja, hogy az amerikaiak szerint a volt macedón miniszterelnököt egy alapos és átlátható jogi eljárásban ítélték börtönre, és több fellebbviteli bíróság is helyben hagyta az ítéletet, illetve még további négy ügyben is vádolják a politikust.

Ez a nyilatkozat lényegében azt jelenti, hogy az amerikaiak szerint a magyar kormánynak nem kellene menedéket adnia Orbán Viktor miniszterelnök politikai szövetségesének, hanem vissza kellene küldeni őt hazájába, hogy letölthesse az ott rá kiszabott börtönbüntetést.

A volt macedón miniszterelnök eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően érvényes útlevél nélkül lépett Magyarország területére, és azóta sem világos, pontosan hol tartózkodik, viszont menekültkérelmet adott be, a Miniszterelnökség pedig tegnap elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt