Ipari kémkedéssel vádolnak egy Kínában született német mérnököt

külföld
2018 november 15., 10:08
comments 18

Vádat emelt a német ügyészség egy kínai származású német mérnök ellen. A vád szerint a férfi volt munkaadója, a Lanxess vegyipari cég titkait szerezte meg, hogy Kínában lemásolhassák az üzem kémiai reaktorát.

A német ügyészség tájékoztatása szerint a férfi ellen még júniusban emeltek vádat, két évvel azután, hogy a Lanxess rendőrségi feljelentést tett az ügyben. A mérnök mellett egy másik, Kínában született német állampolgár ellen is vádat emeltek, ő kapta meg emailben a terveket.

Amennyiben bűnösnek találják őket, akár négy év börtönre is ítélhetik mindkettejüket.

A német elhárítás júliusban, vagyis már a vádemelés után éves jelentésében külön figyelmeztette a német iparvállalatokat a kínai ipari kémkedés veszélyeire, hozzátéve, hogy ez esetekben nehéz különbséget tenni az ipari kémkedés és az állami kémtevékenység között. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.