Ipari kémkedéssel vádolnak egy Kínában született német mérnököt

Vádat emelt a német ügyészség egy kínai származású német mérnök ellen. A vád szerint a férfi volt munkaadója, a Lanxess vegyipari cég titkait szerezte meg, hogy Kínában lemásolhassák az üzem kémiai reaktorát.

A német ügyészség tájékoztatása szerint a férfi ellen még júniusban emeltek vádat, két évvel azután, hogy a Lanxess rendőrségi feljelentést tett az ügyben. A mérnök mellett egy másik, Kínában született német állampolgár ellen is vádat emeltek, ő kapta meg emailben a terveket.

Amennyiben bűnösnek találják őket, akár négy év börtönre is ítélhetik mindkettejüket.

A német elhárítás júliusban, vagyis már a vádemelés után éves jelentésében külön figyelmeztette a német iparvállalatokat a kínai ipari kémkedés veszélyeire, hozzátéve, hogy ez esetekben nehéz különbséget tenni az ipari kémkedés és az állami kémtevékenység között. (Via Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.