Az izlandi elnök elismerte, túl messzire ment, amikor a hawaii pizza betiltásáról beszélt

gasztronómia
2018 november 16., 22:57

Guðni Th. Jóhannessonnak még mindig magyarázkodnia kell amiatt, hogy tavaly a hawaii pizza betiltását emlegette. AZ izlandi elnököt 2017-ben egy gimnáziumban kérdezték meg arról, hogy melyik a kedvenc pizzája, bírja-e az ananászt a tésztán.

photo_camera Guðni Th. Jóhannesson Fotó: JACQUES DEMARTHON/AFP

Erre Guðni Th. Jóhannesson azt mondta, szerinte ellentétes az ananász a pizzával, és ha hozhatna olyan törvényt, amivel betilthatná a világon a feltét használatát, megtenné. A téma érzékenysége miatt a kijelentés akkora botrányt okozott, hogy ki kellett adnia egy közleményt adnia arról, hogy nincs hatalma olyan törvényt hozni, ami megtiltja az embereknek, hogy ananászt pakoljanak a pizzájukra. És ennek örül is, mert szerinte egy elnöknek nem lehet mindenható hatalma. Ugyanakkor a pizzához inkább tengeri halakat ajánl.

Az elnök most azt mondta, már megbánta, hogy ilyen meggondolatlanul nyilatkozott. Túl messzire ment ezzel. (CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.