Betörtek egy új-zélandi kutatóhoz, miután cikket írt a kínaiak külföldi befolyásáról

külföld
2018 november 16., 11:14
comments 95

Vizsgálja az új-zélandi rendőrség Anne-Marie Brady házát, a kutató ugyanis azt állítja, újra betörtek hozzá, és babráltak az autójával is. Brady azóta érzi veszélyben magát, mióta írt egy tudományos cikket Kína külföldi befolyásszerzéséről. Az új-zélandi Canterbury Egyetem Kína-szakértőjének irodáját és otthonát nem sokkal a cikk megjelenése után ismeretlenek felforgatták, és az elkövetők különös figyelmet fordítottak a laptopokra, USB-driveokra és telefonokra.

Azóta kiderült, hogy Brady garázsban tartott autójával is babráltak: levegőt engedtek ki az első kerekekből, amivel a fékezést és az autó irányítása válik nehezebbé.

A kutató azt mondja, ő senki nem vádol, nem tudja, kik lehettek az elkövetők, de a furcsaságok a cikk megjelenése után kezdődtek. Brady ezért védelmet kért maga és családja számára az új-zélandi hatóságoktól. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.