Betörtek egy új-zélandi kutatóhoz, miután cikket írt a kínaiak külföldi befolyásáról

Vizsgálja az új-zélandi rendőrség Anne-Marie Brady házát, a kutató ugyanis azt állítja, újra betörtek hozzá, és babráltak az autójával is. Brady azóta érzi veszélyben magát, mióta írt egy tudományos cikket Kína külföldi befolyásszerzéséről. Az új-zélandi Canterbury Egyetem Kína-szakértőjének irodáját és otthonát nem sokkal a cikk megjelenése után ismeretlenek felforgatták, és az elkövetők különös figyelmet fordítottak a laptopokra, USB-driveokra és telefonokra.

Azóta kiderült, hogy Brady garázsban tartott autójával is babráltak: levegőt engedtek ki az első kerekekből, amivel a fékezést és az autó irányítása válik nehezebbé.

A kutató azt mondja, ő senki nem vádol, nem tudja, kik lehettek az elkövetők, de a furcsaságok a cikk megjelenése után kezdődtek. Brady ezért védelmet kért maga és családja számára az új-zélandi hatóságoktól. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.