Gruevszkit kézről kézre adhatták a magyar diplomaták

POLITIKA
2018 november 16., 13:51
comments 420

A német közszolgálati Deutsche Welle balkáni felülete rakta össze az eddig elérhető információk alapján a korrupció miatt börtönre ítélt, jelenleg Magyarországon bujkáló Nikola Gruevszki útvonalát, írta az Index.

Eszerint

  • Gruevszki november 11-én 19.10-kor belépett Albániából Montenegróba a személyijével Bozjénél. Itt két magyar diplomata a podgoricai követségről várta.
  • Egy Volkswagen Jettával elvitték Podgoricába, ahol a nagykövethelyettes várta, és egy további személlyel együtt átültek egy másik autóba, és Dobrakovo felé mentek tovább.
  • A dobrakovoi átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, és Gruevszkit újabb magyar diplomaták vették át, akik Belgrádból érkeztek. A találkozó Gostunban, a Lux motelben volt.

A lap szerint még nem volt ellene kiadva elfogatóparancs, ezért tudott személyivel utazni a balkáni országok között. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Gruevszki gyalog, illegálisan hagyhatta el Macedóniát, Albániából Montenergróba pedig követségi autóval utazott.

Az Index szemlézi a macedón lapokat is, melyek szerint a volt miniszterelnöknek nincs már semmiféle vagyona Macedóniában: ingatlan nincs a nevén, bankszámlái pedig üresek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt