Gruevszkit kézről kézre adhatták a magyar diplomaták

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A német közszolgálati Deutsche Welle balkáni felülete rakta össze az eddig elérhető információk alapján a korrupció miatt börtönre ítélt, jelenleg Magyarországon bujkáló Nikola Gruevszki útvonalát, írta az Index

Eszerint 

  • Gruevszki november 11-én 19.10-kor belépett Albániából Montenegróba a személyijével Bozjénél. Itt két magyar diplomata a podgoricai követségről várta. 
  • Egy Volkswagen Jettával elvitték Podgoricába, ahol a nagykövethelyettes várta, és egy további személlyel együtt átültek egy másik autóba, és Dobrakovo felé mentek tovább. 
  • A dobrakovoi átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, és Gruevszkit újabb magyar diplomaták vették át, akik Belgrádból érkeztek. A találkozó Gostunban, a Lux motelben volt. 

A lap szerint még nem volt ellene kiadva elfogatóparancs, ezért tudott személyivel utazni a balkáni országok között. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Gruevszki  gyalog, illegálisan hagyhatta el Macedóniát, Albániából Montenergróba pedig követségi autóval utazott. 

Az Index szemlézi a macedón lapokat is, melyek szerint a volt miniszterelnöknek nincs már semmiféle vagyona Macedóniában: ingatlan nincs a nevén, bankszámlái pedig üresek. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.