Gruevszkit kézről kézre adhatták a magyar diplomaták

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

A német közszolgálati Deutsche Welle balkáni felülete rakta össze az eddig elérhető információk alapján a korrupció miatt börtönre ítélt, jelenleg Magyarországon bujkáló Nikola Gruevszki útvonalát, írta az Index

Eszerint 

  • Gruevszki november 11-én 19.10-kor belépett Albániából Montenegróba a személyijével Bozjénél. Itt két magyar diplomata a podgoricai követségről várta. 
  • Egy Volkswagen Jettával elvitték Podgoricába, ahol a nagykövethelyettes várta, és egy további személlyel együtt átültek egy másik autóba, és Dobrakovo felé mentek tovább. 
  • A dobrakovoi átkelőnél este 10-kor beléptek Szerbiába, és Gruevszkit újabb magyar diplomaták vették át, akik Belgrádból érkeztek. A találkozó Gostunban, a Lux motelben volt. 

A lap szerint még nem volt ellene kiadva elfogatóparancs, ezért tudott személyivel utazni a balkáni országok között. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Gruevszki  gyalog, illegálisan hagyhatta el Macedóniát, Albániából Montenergróba pedig követségi autóval utazott. 

Az Index szemlézi a macedón lapokat is, melyek szerint a volt miniszterelnöknek nincs már semmiféle vagyona Macedóniában: ingatlan nincs a nevén, bankszámlái pedig üresek.