Hosszú Katinka megint nyert, most Szingapúrban

Hosszú Katinka nyerte a 200 méter vegyes döntőjét szombaton az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövidpályás állomásának 3., befejező napján. Ezzel együtt a háromszoros olimpiai bajnok maradt a 2. helyen a vk összetett pontversenyében a címét megvédő svéd Sarah Sjöström mögött.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA eredményközlése szerint Hosszú 2:04.79 perccel, az idei legjobbját megközelítő eredménnyel győzött a vegyesszám fináléjában. Ez volt az 500. döntője a világkupa történetében.

A magyar versenyző korábban még a 200 méter hát döntőjében volt érdekelt, ott 2:03.43 perccel a harmadik helyen végzett.

A férfiaknál Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen ugyancsak harmadikként ért célba 4:04.21 perces idővel.

A szingapúri viadal csütörtöki nyitónapján Hosszú 200 méter pillangón győzött, míg 100 méter vegyesen második lett, pénteken pedig egy aranyéremmel gazdagodott: ekkor 400 méter vegyesen diadalmaskodott.

Legfőbb riválisa, Sarah Sjöström Szingapúrban öt számban tudott nyerni, és végül – világcsúcsainak is köszönhetően – biztosan védte meg az összetett elsőségét, amit tavaly éppen Hosszútól ragadott el, aki előzőleg ötször egymás után tudott a sorozat élén végezni.

Az idei világkupa-széria első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, zárószakaszt – szintén 25 méteres medencében – három ázsiai helyszínen, Pekingben, Tokióban és Szingapúrban bonyolították le. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.