Hosszú Katinka megint nyert, most Szingapúrban

Hosszú Katinka nyerte a 200 méter vegyes döntőjét szombaton az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövidpályás állomásának 3., befejező napján. Ezzel együtt a háromszoros olimpiai bajnok maradt a 2. helyen a vk összetett pontversenyében a címét megvédő svéd Sarah Sjöström mögött.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA eredményközlése szerint Hosszú 2:04.79 perccel, az idei legjobbját megközelítő eredménnyel győzött a vegyesszám fináléjában. Ez volt az 500. döntője a világkupa történetében.

A magyar versenyző korábban még a 200 méter hát döntőjében volt érdekelt, ott 2:03.43 perccel a harmadik helyen végzett.

A férfiaknál Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen ugyancsak harmadikként ért célba 4:04.21 perces idővel.

A szingapúri viadal csütörtöki nyitónapján Hosszú 200 méter pillangón győzött, míg 100 méter vegyesen második lett, pénteken pedig egy aranyéremmel gazdagodott: ekkor 400 méter vegyesen diadalmaskodott.

Legfőbb riválisa, Sarah Sjöström Szingapúrban öt számban tudott nyerni, és végül – világcsúcsainak is köszönhetően – biztosan védte meg az összetett elsőségét, amit tavaly éppen Hosszútól ragadott el, aki előzőleg ötször egymás után tudott a sorozat élén végezni.

Az idei világkupa-széria első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, zárószakaszt – szintén 25 méteres medencében – három ázsiai helyszínen, Pekingben, Tokióban és Szingapúrban bonyolították le. (MTI)