Két okos és szép góllal verte a válogatott a finneket

sport
2018 november 18., 21:40
comments 370

Kisebb csoda: csoport másodikként zárta a Nemzetek Ligája kört a magyar válogatott: 2-0-ra verte a finneket a Groupama Arénában vasárnap este, míg az észtek 1-0-ra nyertek a házigazda Görögország ellen. 

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Marco Rossi a csütörtöki észtek elleni mérkőzéshez képest változtatott a kezdő tizenegyen: a válogatottba visszatérő Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként léphetett a pályára. A kapuban ismét Gulácsi Péter állt, aki csütörtökön kihagyta az észtek ellen 2-0-ra megnyert összecsapást. 

A magyar csapat első találatát a 25. percben Szalai Ádám lőtte higgadtan 14 méterről, miután Kalmár okosan elé gurította. 

A 38. percben a Bolognában játszó Nagy Ádám bátor szólója után vállalta el 22 méterről. 

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/264016607620041/

A második félidő a gólok számában nem hozott változást, küzdelmes adok-kapok ment a félházas Groupama Arénában vitatott bírói döntésekkel illetve nem döntésekkel. 

A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy 

"az elmúlt két meccsen a játékosok nagyon nagy erőfeszítést tettek, végre megmutatták, hogy mennyire büszkék, hogy a magyar mezt viselhetik. Erre kértem őket a legelejétől. Kezd megjönni az önbizalmuk. Így nyerhetjük meg a szurkolók bizalmát is."

A finnek elleni győzelemmel tíz ponttal csoport másodikként zárta a kört a magyar válogatott, ami az Európa Bajnokság selejtezőinek sorsolásakor még sokat érhet. A Nemzetek Ligája sorozatról a kapitány kijelentette, hogy várja a sorsolásokat, és a márciusi találkozókra a mostani motivációval kell érkezni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.