Orbán a Honvédség csapatszállítógépével utazhatott Milánóba

Az Átlátszó.hu szerint ismét a nem kormánygépnek vásárolt honvédségi egyik Airbus A319-est használhatta Orbán Viktor. Hivatalosan nem közölték, hogy mivel utazott a miniszterelnök csütörtök este Milánóba, hogy megnézze Kurtág György új operájának ősbemutatóját a Scalában, de a 605-ös lajstromszámú csapatszállító pont úgy mozgott, mint Orbán. Az utasszállító:

  • november 15-én délben indult Kecskemétről Budapestre,
  • onnan fél négykor repült el Milánóba,
  • másnap délelőtt fél tíz után kicsivel jött vissza Budapestre, 
  • ahonnan tizenegykor, pár perc állás után tovaszállt a kecskeméti bázisra.

A kormány eddig két utasszállítót és egy private jet-et vásárolt a Magyar Honvédségnek, a beszerzési árukat titkolják. Bár korábban határozottan állították, hogy repülők nem kormánygépek lesznek, azokat rendszeresen használja a miniszterelnök és a kormány több tagja.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.