A DK azt állítja, a könyvelésük megsemmisült a tűzben

POLITIKA
2018 november 19., 13:15

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett DK-irodával kapcsolatban.

Molnár Csaba azt mondta: beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, elégett vagy a tető gerendái ráestek, esetleg a tűzoltáskor elázott.

A DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így az adataikban kár nem keletkezett, de azt mondta: „a könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek”. Azt mondta, szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért, „minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál” – írja az Index.

De az irodákban nem csak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem kortárs művészeti alkotások is, illetve több 10 ezer aláírással az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármester-választásért és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtöttek – mondta Molnár Csaba, tovább sorolva: 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai, köztük karácsonyi ajándékok, sportolói érmek, stb. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.