A DK azt állítja, a könyvelésük megsemmisült a tűzben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett DK-irodával kapcsolatban.

Molnár Csaba azt mondta: beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, elégett vagy a tető gerendái ráestek, esetleg a tűzoltáskor elázott.

A DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így az adataikban kár nem keletkezett, de azt mondta: „a könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek”. Azt mondta, szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért, „minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál” – írja az Index.

De az irodákban nem csak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem kortárs művészeti alkotások is, illetve több 10 ezer aláírással az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármester-választásért és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtöttek – mondta Molnár Csaba, tovább sorolva: 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai, köztük karácsonyi ajándékok, sportolói érmek, stb. (Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.