A DK azt állítja, a könyvelésük megsemmisült a tűzben

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett DK-irodával kapcsolatban.

Molnár Csaba azt mondta: beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, elégett vagy a tető gerendái ráestek, esetleg a tűzoltáskor elázott.

A DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így az adataikban kár nem keletkezett, de azt mondta: „a könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek”. Azt mondta, szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért, „minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál” – írja az Index.

De az irodákban nem csak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem kortárs művészeti alkotások is, illetve több 10 ezer aláírással az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármester-választásért és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtöttek – mondta Molnár Csaba, tovább sorolva: 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai, köztük karácsonyi ajándékok, sportolói érmek, stb. (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.