A finneknek fogalmuk sincs, miről beszélt Trump, amikor azt mondta, hogy náluk takarítják az erdők alját

külföld
2018 november 19., 06:57
comments 234

Értetlenül fogadta a finn közvélemény Donald Trump amerikai elnök legutóbbi, országukra vonatkozó megjegyzéseit. Trump a kaliforniai tűzvész helyszínére látogatott, és itt beszélt ismét arról, hogy szerinte az állami erdészet is felelős a kialakult katasztrófáért. 

Mint elmondta, vannak más országok, ahol teljesen máshogy kezelik az erdőket. 

„A finn elnökkel voltam, aki azt mondta, 'nálunk nagyon más, mi egy erdőnemzet vagyunk'. És sok időt töltenek gereblyézéssel és takarítással és tesznek dolgokat, és nincs semmi gondjuk.” – foglalta össze mondandóját az Amerikai Egyesült Államok elnöke. 

A finneknek viszont fogalmuk sincs, miről beszélt Trump. A finn elnök, Sauli  Niinisto egy helyi lapnak azt mondta, ő biztos nem beszélt gereblyézésről, amikor találkoztak. Arról valóban volt szó, hogy a finn területeket sok erdő borítja, és hogy jó ellenőrző-rendszert tartanak fenn. 

Mindenesetre a finnek lelkesek lettek az amerikai elnök szavai hallatán, és ilyen képek kezdtek megjelenni a közösségi oldalakon: 

link Forrás
link Forrás

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.