Nagy-Britanniában sokan már bármiről azt hiszik, hogy gyűlöletbűncselekmény

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Daily Mail azt írja, az elmúlt két évben 2508 bejelentés történt gyűlöletbűncselekmény vádjával, ezek között rengeteg egyértelműen nem volt az.

Például valaki azt állította a rendőröknek: rasszizmus, hogy egy idegen kutya odaszart a háza elé.

A Metropolitan Police 2015-ben és 2016-ban összesen 2500 „gyűlöletbűncselekmény”-bejelentést rögzített, ezek között voltak ilyenek:

  • Egy borítékot kinyitottak, majd visszazártak,
  • egy autóbalesetben az egyik autón egy piros pipacs volt,
  • egy vitatott telefonhívás zajlott egy teniszmeccsen,
  • egy szintén rasszizmussal vádolt kutya megugatott egy áldozatot,
  • egy kertben döglött patkányt találtak, és
  • egy férfi, aki egy könyvtárban a brexit mellett kampányolt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.