Pintér Sándor szerint nem vészes a létszámhiány a tűzoltóknál és a rendőröknél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A DK-s Vadai Ágnes kérdezett rá a belügyminiszternél, hogy pontosan mekkora a létszámhiány a tűzoltóságnál, illetve a rendőröknél. De Pintér Sándor nem bajlódott a számokkal, mindkét kérdésre ugyanazt a lakónikus választ adta: „Az érintett szervek az eredményes feladatellátásukhoz szükséges létszámmal rendelkeznek.” 

Igaz, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete augusztusban még nem volt ennyire optimista, amikor arról beszélt, hogy ezer új emberre lenne szükség a jelenlegi kicsivel több mint hétezer fős vonulós állományhoz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.