1000 darab műanyag hulladékot találtak egy partra sodort bálnában Celebesznél

Vietnámi papucsokat, műanyag flakonokat, zacskókat és poharakat találtak annak a bálnának a gyomrában, amit Celebesz sziget egyik keleti öblénél sodort partra a víz. 

A közel 10 méteresre nőtt állat rotható testét a Wakatobi vízi nemzeti park állatmentői fedezték fel a sziget egy dél-keleti partszakaszán, miután helyi környezetvédők lejelentették, hogy környékbeli falulakók már hozzáláttak a bálna boncolásához. 

A WWF indonéziai munkatársai és a nemzeti park állatmentői a jelentés szerint mintegy 6 kilogramm, összesen mintegy 1000 műanyag szemétdarabot szedtek ki az állat testéből a boncolás során. Azt nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy az állat valóban a szemétbe fulladt bele, de a látvány így is elborzasztotta a mentőket. 

A több ezer szigetből álló Indonézia termeli Kína után a legtöbb szemetet a világon: az évente kitermelt 3,2 millió tonna műanyag hulladékból nagyjából 1,2 millió tonna végzi az óceánában.   

A kormány intézkedési tervet dolgozott ki a krízis kezelésére: a terv az, hogy 2025-re, hét év alatt a jelenlegi termelés 30 százalékára küzdjék le a keletkező szemét mennyiségét. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.