Annyira alacsony a Duna, hogy nem tudják elszállíttatni a gabonát a termelők

Lényegileg leállt a folyami szállítmányozás a Dunán a folyó alacsony vízállása miatt, így halomban áll a betakarított gabona a magyar raktárakban, írja a Magyar Idők. A lap megjegyzi: a magyar gabona nagy része a Dunán hagyja el az országot, idén viszont ez lehetetlen. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke arról számolt be, hogy  

"nyár óta gyakorlatilag nem hagyta el az országot a Dunán keresztül egyetlen rakomány gabona sem."

Hozzátette: a legnagyobb problémát a raktárkapacitás hiánya jelenti. A folyó melletti tárolókat már kibérelték, miközben a termény jó része még mindig a termelő gazdáknál van. Petőházi szerint a vasúti és a közúti szállítás marad alternatívaként, viszont az utóbbi időben mindkettő jelentősen megdrágult. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.