Annyira alacsony a Duna, hogy nem tudják elszállíttatni a gabonát a termelők

Lényegileg leállt a folyami szállítmányozás a Dunán a folyó alacsony vízállása miatt, így halomban áll a betakarított gabona a magyar raktárakban, írja a Magyar Idők. A lap megjegyzi: a magyar gabona nagy része a Dunán hagyja el az országot, idén viszont ez lehetetlen. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke arról számolt be, hogy  

"nyár óta gyakorlatilag nem hagyta el az országot a Dunán keresztül egyetlen rakomány gabona sem."

Hozzátette: a legnagyobb problémát a raktárkapacitás hiánya jelenti. A folyó melletti tárolókat már kibérelték, miközben a termény jó része még mindig a termelő gazdáknál van. Petőházi szerint a vasúti és a közúti szállítás marad alternatívaként, viszont az utóbbi időben mindkettő jelentősen megdrágult. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.