Az Állami Számvevőszék sajnálja, hogy elégett a DK könyvelése, de a jövő évi vizsgálatnál kérni fogja az iratokat

politika
2018 november 20., 09:23
comments 154

Közleményben reagált az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíció hétfői bejelentésére, miszerint a szombati irodatűzben megsemmisült minden iratuk. Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke szerint a szerverekben nem esett kár, de „a könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek”. Az ÁSZ sajnálja a tüzet, de hozzáteszik:

a párt működését a 2018. április 8-i országgyűlési választásokig ellenőrizték. Az azután keletkezett dokumentumokat kérni fogják a jövő év során esedékes vizsgálatkor.

Az Állami Számvevőszék szerint "minden közpénzből működő szervezetnek - így a pártoknak is - a vonatkozó törvényi előírások szerint

biztosítaniuk kell a dokumentumok és adatok biztonságos megőrzését és tárolását a beszámolási kötelezettség teljesítése, valamint a közpénzekkel való átláthatóság és elszámoltathatóság érdekében."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.