Megvásárolhatja lakását a bedőlt devizahitelekkel rendelkezők egy része

Azok a devizahitelesek, akik hitelük bedőlése után a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vettek (a teljes létszám negyede), egy most benyújtott törvényjavaslat értelmében, kedvezményesen megvásárolhatják a lakást az államtól, írja a Portfolio.hu.

A bedőlt devizahitelekkel rendelkezők egy részét 2011 után úgy segítette ki a magyar állam, hogy a bankoknak kifizette a jelzáloghitelt, ezzel megvásárolta az érintett ingatlanokat, amelyeket aztán visszabérelhettek a hitelezők. 

36 ezer ingatlant vásárolt meg így az eszközkezelő, 156 ezer ember vett részt a programban eddig.

  • A visszavásárlás nagyon kedvező feltételekkel, kamatok felszámítása nélkül történhet, sőt az eddig kifizetett bérleti díjakat is beszámítanák a vételárba.
  • A lehetőség a közeli hozzátartozók számára is adott.
  • Akik nem tudják a lakást megvenni, kedvező részletfizetési lehetőséget kapnak, vagy tovább bérelhetik.
  • „Fontos részletkérdés, hogy a lakásokat milyen áron lehet visszavásárolni. Erről külön végrehajtási rendelet érkezhet majd” - írja a Portfolio.hu

A törvény jövő év január 1-én lépne hatályba, a lakásokat év végén lehetne megvásárolni. A 444 hasábjain nemrégiben foglalkoztunk a devizahitelesek történetével (1., 2.).(Portfolio.hu)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.