Megvásárolhatja lakását a bedőlt devizahitelekkel rendelkezők egy része

2018 november 20., kedd 14:50
263

Azok a devizahitelesek, akik hitelük bedőlése után a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vettek (a teljes létszám negyede), egy most benyújtott törvényjavaslat értelmében, kedvezményesen megvásárolhatják a lakást az államtól, írja a Portfolio.hu.

A bedőlt devizahitelekkel rendelkezők egy részét 2011 után úgy segítette ki a magyar állam, hogy a bankoknak kifizette a jelzáloghitelt, ezzel megvásárolta az érintett ingatlanokat, amelyeket aztán visszabérelhettek a hitelezők. 

36 ezer ingatlant vásárolt meg így az eszközkezelő, 156 ezer ember vett részt a programban eddig.

  • A visszavásárlás nagyon kedvező feltételekkel, kamatok felszámítása nélkül történhet, sőt az eddig kifizetett bérleti díjakat is beszámítanák a vételárba.
  • A lehetőség a közeli hozzátartozók számára is adott.
  • Akik nem tudják a lakást megvenni, kedvező részletfizetési lehetőséget kapnak, vagy tovább bérelhetik.
  • „Fontos részletkérdés, hogy a lakásokat milyen áron lehet visszavásárolni. Erről külön végrehajtási rendelet érkezhet majd” - írja a Portfolio.hu

A törvény jövő év január 1-én lépne hatályba, a lakásokat év végén lehetne megvásárolni. A 444 hasábjain nemrégiben foglalkoztunk a devizahitelesek történetével (1., 2.).(Portfolio.hu)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt