Öngyilkos merénylet Kabulban, több mint 50 halott

Több százan ünnepelték Mohamed próféta születésének napját egy többnyire esküvők alkalmából használt rendezvényközpontban, amikor az épületben egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott fel - írja a Reuters hírügynökség. 

Az összejövetelen döntően vallástudósok vettek részt,  legalább 50-en meghaltak és a belügy szerint legalább 80 sérültje is van a robbantásnak. 

A hírügynökség arról nem közölt információt, hogy vajon szunnita vagy síita hívők gyülekeztek a rendezvényközpontban.

A tudósítás szerint több mint 30 mentőautó érkezett a kabuli reptértől nem messze fekvő rendezvényközponthoz. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a robbantás miatt.

A rendőrség elmondása szerint a vallástudósok és követőik az ilyen alkalmak során hosszasan olvasnak fel a Koránból, így valószínű, hogy ezúttal is vallási fanatista áll az akció mögött (mint a tavaszi kabuli támadások során), és erős a gyanú, hogy az afgán kormány destabilizálásában érdekelt Iszlám Állam állhat az akció mögött. (Reuters)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.