Öngyilkos merénylet Kabulban, több mint 50 halott

Több százan ünnepelték Mohamed próféta születésének napját egy többnyire esküvők alkalmából használt rendezvényközpontban, amikor az épületben egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott fel - írja a Reuters hírügynökség. 

Az összejövetelen döntően vallástudósok vettek részt,  legalább 50-en meghaltak és a belügy szerint legalább 80 sérültje is van a robbantásnak. 

A hírügynökség arról nem közölt információt, hogy vajon szunnita vagy síita hívők gyülekeztek a rendezvényközpontban.

A tudósítás szerint több mint 30 mentőautó érkezett a kabuli reptértől nem messze fekvő rendezvényközponthoz. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a robbantás miatt.

A rendőrség elmondása szerint a vallástudósok és követőik az ilyen alkalmak során hosszasan olvasnak fel a Koránból, így valószínű, hogy ezúttal is vallási fanatista áll az akció mögött (mint a tavaszi kabuli támadások során), és erős a gyanú, hogy az afgán kormány destabilizálásában érdekelt Iszlám Állam állhat az akció mögött. (Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.