Öngyilkos merénylet Kabulban, több mint 50 halott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több százan ünnepelték Mohamed próféta születésének napját egy többnyire esküvők alkalmából használt rendezvényközpontban, amikor az épületben egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott fel - írja a Reuters hírügynökség. 

Az összejövetelen döntően vallástudósok vettek részt,  legalább 50-en meghaltak és a belügy szerint legalább 80 sérültje is van a robbantásnak. 

A hírügynökség arról nem közölt információt, hogy vajon szunnita vagy síita hívők gyülekeztek a rendezvényközpontban.

A tudósítás szerint több mint 30 mentőautó érkezett a kabuli reptértől nem messze fekvő rendezvényközponthoz. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a robbantás miatt.

A rendőrség elmondása szerint a vallástudósok és követőik az ilyen alkalmak során hosszasan olvasnak fel a Koránból, így valószínű, hogy ezúttal is vallási fanatista áll az akció mögött (mint a tavaszi kabuli támadások során), és erős a gyanú, hogy az afgán kormány destabilizálásában érdekelt Iszlám Állam állhat az akció mögött. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.