Süli János a leváltásáról: Biztos van alapja, mert valaki elterjesztette

Süli János, a Paksi atomerõmû két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelõs tárca nélküli miniszterFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Kedd reggel a 24.hu adott hírt arról, hogy állítólag erősen inog a paksi bővítésért felelős miniszter Süli János széke, miután a projekt jelentős csúszásban van; a lap szerint 

  • 22 hónappal van elmaradva a munka, 
  • eredménytelenül zárult az új blokkok létesítéséhez és üzemeletetéséhez kapcsolódó dokumentumok elemzésére kiírt közbeszerzés, 
  • az erőmű beruházási központjának tervezésére és megvalósulására kiírt tendert pedig visszavonták,   

ráadásul szintén kedden szivárgott ki egy levél, amiben az MVM egykori igazgatója, Mártha Imre óva inti Sülit attól, hogy a szakmai felelősséget elődjeire tolja át. 

Az ATV este szóra bírta a minisztert, aki azt mondta, hogy a hírnek nyílván van alapja, hiszen valaki azt elterjesztette, de őt megnyugtatta az a kormányközlemény, ami megjelent napközben az ügyben. Valójában csak a Fidesz adott ki közleményt Pakssal kapcsolatban, de ebben csak a projektet kritizáló LMP-t és Jobbikot támadják, Süli pozíciójáról nem esik szó. (atv.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.