Szijjártó kirúgta az Aston Martinnal suhanó bécsi diplomatát

POLITIKA
2018 november 20., 07:25
comments 385

Kirúgták az állományból a 80 millió forintos Aston Martinnal közlekedő bécsi diplomatát, tudta meg az ATV.hu. Hétfőn írta meg az OE24 nevű osztrák bulvárlap, hogy 250 ezer eurós luxusautót használ egy magyar diplomata. Az ATV érdeklődésére a külügy elárulta, hogy

"a személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor Perényi Jánost váltotta idén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.