Szijjártó: Nem látjuk bizonyítottnak a CEU amerikai működését

Először indokolta a kormány, hogy miért nem írja alá New York állammal azt a megállapodást, ami lehetővé tenné a CEU budapesti működését. Szijjártó Péter a hétfői tanácsi ülést követő sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva mondta azt, hogy a magyarországi működéshez Amerikában is felsőoktatási tevékenységgel kell rendelkezni,

"ezt egyelőre mi, a magunk részéről bizonyítottnak nem látjuk."

Emlékezetes: a CEU  Bard College-nál működő kampuszát maga Palkovics miniszter, Altusz államtitkár és Kumin konzul még a télen vizsgálta meg személyesen még tavaly télen. Azóta is folyik a vizsgálat, hogy mit láttak. 

Szijjártó hozzátette: 

"nem tudok arról, hogy előkészületben lenne olyan felhatalmazás, amely azért születne számomra, hogy egy újabb (felsőoktatási együttműködési) megállapodást írjak alá." 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.