Szkopje azt kéri a magyar kormánytól, hogy adják ki nekik Gruevszkit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„A macedón kormány kedden vagy szerdán elküldi Budapestnek a Nikola Gruevszki volt kormányfő kiadatására vonatkozó hivatalos kérelmet” 

- közölte kedden újságírókkal Renata Deszkoszka macedón igazságügyi miniszter az MTI tudósítása szerint. A miniszter szerint a kérelem már készen áll,nemsokára postázzák is Budapestre. 

Orbán Viktor és Nikola Gruevszki a magyar Parlamentben, 2015 novemberében.Fotó: Hungarian Prime Ministry Press O/Anadolu Agency

A Szabad Európa Rádió balkáni irodájának beszámolója szerint a Deszkoszka azt is mondta, hogy az anyagban „szerepelnek mindazok az eljárások, amelyekben vizsgálat vagy vizsgálati előkészület folyik, és amelyek alapot nyújtanak arra, hogy letartóztassák Nikola Gruevszkit, ha kiadják."

A 2006 és 2016 között kormányzó Gruevszkit korrupciós bűncselekmény miatt ítélte két év börtönre egy macedón bíróság. Több mint egy hete tartózkodik Budapesten, Albániából Magyarországra történt szállításában a magyar hatóságok is aktívan közreműködtek. 

Gruevszki különleges eljárásban nyújtott be menedékjogi kérelmet, és a macedón igazságügyminiszter közlésével nagyjából egy időben jelentette be, hogy azt a bevándorlási hivatal munkatársai pozitív elbírálásban részesítették.   

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.