Gruevszki: Magyarország befogadott, politikai üldöztetés áldozata vagyok

A Facebookon erősítette meg a volt macedón kormányfő Nikola Gruevszki, hogy Magyarország pozitívan bírálta el menekültjogi kérelmét, és így az országban maradhat.

Orbán Viktor miniszterelnök és Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője találkozik Ohridban 2017. szeptember 28-ánFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A korrupciós bűncselekmény miatt hazájában két év börtönre ítélt jobboldali politikus most már legalább egy hete élvezi a magyar vendégszeretetet, kérelmét különleges eljárás keretei között folytatta le a bevándorlási hivatal. A környező országok magyar hatóságai közreműködtek abban, hogy a Macedóniából Albániába távozott Gruevszki minél hamarabb eljusson Magyarországra.

Gruevszki a posztban mindenek előtt megerősíti a Magyar Idők értesülését, ami szerint a magyar állam pozitívan bírálta el kérelmét, majd felsorolja az érveket, amiket a hatóság előtt is elmondott: 

  • Zoran Zaev és az SDSM vezette kormány üldözi őt, 
  • koncepciós eljárás áldozata lett, 
  • manipulált, hamis felvételek alapján ítélték el, 
  • és mindennek tetejébe a bíróságot is befolyásolták annak érdekében, hogy elítéljék őt. 

A volt macedón kormányfő szerint Zaev az ország kiárusítására készül, és már elő volt készítve az ellene tervezett merénylet azok után, hogy bevonul a börtönbe. Azt írja, ő igazából nem menekül a börtön elől; egész egyszerűen most ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy tovább folytassa harcát Macedónia igazáért. 

„Nem menekültem el, csak mostantól a nemzetközi jog segítségével küzdök majd a politikai üldözöttek igazságáért” 

- írja Gruevszki, aki állítása szerint egyébként kész lett volna bevonulni, ha Zaev biztosítaná a hatalomtól független jog uralmát az országban, de ő csak kiárusítani akarja Macedóniát, semmi mást. Végezetül azt írja, az országnak az unióban és a NATO-ban a helye, de az ilyen politikai vezetés mellett nem fog menni. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.