Az ország legdrágább utcájában egy lakás négyzetmétere annyiba kerül, mint egy családi ház a legolcsóbban

gazdaság
2018 november 21., 06:15
comments 161
A mélykúti Hunyadi János utca szép, rendezett. Itt a legolcsóbbak az ingatlanok az országban 2018-ban, akár 17 ezer forintos négyzetméteráron is lehet itt vásárolni.
photo_camera A mélykúti Hunyadi János utca szép, rendezett. Itt a legolcsóbbak az ingatlanok az országban 2018-ban, akár 17 ezer forintos négyzetméteráron is lehet itt vásárolni. Fotó: Google Street View

A mélykúti Hunyadi János utca ránézésre teljesen átlagosnak tűnik. Nem rendezetlenebb, mint bármelyik másik, hasonló méretű magyar település utcája, sőt. Még rendesen ki is van gazolva a vízelvezető árok. Itt mégis

akár már négyzetméterenként 17 ezer forintért islehet lakást venni, ezzel 2018-ban toronymagasan ez Magyarország legolcsóbb utcája. A második helyezett, Heves megyei Vécsen már négyzetméterenként 23 ezer forintba kerül egy ingatlan az ingatlan.com a Központi Statisztikai Hivatal adatain alapuló összesítése szerint.

A kínálat másik véglete Budapesten, a Duna két partján található. A IX. kerületben, a Soroksári út és a HÉV közé ékelődő Lechner Ödön fasoron 1 492 000 forintot is elkérnek egy lakás négyzetméteréért, a Duna túlpartján, a Bem rakparton pedig 1 451 000 forintot - ennyiből Mélykúton már akár 85 négyzetméteres házat is vásárolhatnánk.

A legdrágább vidéki utcákról 2017-es a legfrissebb adat, akkor a siófoki Vitorlás utca vezetett, ahol 781 ezer volt az ingatlanok négyzetmétere. Nem sokkal maradt el ettől a balatonfüredi Honvéd utca a maga 737 ezer forintos négyzetméterárával. Ez majd tízszer annyi, mint amennyibe a legolcsóbb fővárosi lakások négyzetmétere került, azokat a rettegett, x. kerületi Hős utcában árulták 75 ezer forintos négyzetméteráron.

Balatonfüred 2017-ben jó eséllyel pályázott a legdrágább vidéki város címre, a tíz legdrágább vidéki utca közül négy is itt van. Budaörs három, Siófok két utcával szerepel a top tízben, ahova még a balatonlellei Hullám utca fért be 690 ezer forintos négyzetméterárával.

A 2018-as kínálat alapján Budapest legdrágább kerülete az V., ahonnan az Október 6. utca, az Irányi utca, a Váci utca és a Honvéd utca is befért a top tízbe, ahova még két 6. kerületi cím, illetve a már említett Lechner Ödön fasor és a Bem rakpart mellett a Szent István Park került még be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.