Beperelte a Facebookot a letiltása miatt egy orosz álhíroldal

Keresetet nyújtott be a Facebook ellen Jevgenyij Lvovics Zubarjev, a Federal Agency of News (FAN) nevű orosz álhírgyár egyedüli tulajdonosa és vezérigazgatója. Zubarjev amiatt perli a Facebookot, hogy az letiltotta híroldalait a közösségi szájtról.

Az ügy pikantériája, hogy a FAN nevesítve van az oroszok amerikai beavatkozását is vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész több büntető feljelentésében is. A cég egyik alkalmazottja, Jelena Alekszejevna Huszjajnova ellen a múlt pénteken emeltek vádat, a cég első vezérigazgatója, Alekszandra Jurijevna Krilova pedig aközött a 13 orosz között volt, akik ellen még februárban elsőként emeltek vádat.

Feljelentésében a FAN azt állítja, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy Krilova, ahogy azt Muellerék vádiratában állítják, a szentpétervári trollgyár, az IRA alkalmazottja is volt. A FAN és az IRA amúgy akkoriban ugyanabban az irodaházban működött. A FAN keresetében emellett azt állítja, hogy "független, hiteles és legitim hírügynökség", ezért "cenzúrával" vádolja a Facebookot a letiltása miatt. (Via Gizmodo)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.