Nem engedik be az Euronews-t a Honvéd fociakadémia megnyitójára

Csütörtökön tartják a Honvéd FC - Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpont átadását Budapesten, köszöntőt mond George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa, és állítólag jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök is. Az Euronews szerkesztősége szerette volna regisztráltatni magát az eseményre.

Európa vezető hírcsatornája a világ 160 országában, 400 millió háztartásban érhető el, gondolták, ez csak elég ahhoz, hogy regisztrálják őket egy magyar fociakadémia sajtónyilvános átadójára.

Hát nem.

Az Euronews szerdán közölte, hogy a megadott határidőig emailben jelezték részvételi szándékunkat, de azt a választ kapták, hogy nem tudják elfogadni a regisztrációjukat. Ezután megkérdezték, hogy miért nem, hiszen minden a szervezők által támasztott feltételnek megfelelnek.

A következő választ kapták:

"A szervezés során az a döntés született, hogy csak a meghívott médiumok vehetnek részt a csütörtöki avató ünnepségen, az Euronews pedig nem volt rajta az előzetesen elfogadott listán, ezért kérem megértését. Tudom, hogy nem ugyanakkora súlyú a kettő, de azt tudom felajánlani, hogy önöket is szeretettel várjuk a néhány hét múlva esedékes sajtóbejáráson, amennyiben akkor is kíváncsiak az utánpótlásközpontra."

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.